Hopp til innhold

Olgas åpner dørene på Nye Hjorten Teater!

Møt damene bak Olgas, superduoen Reneé Fagerhøi og Lena Engtrø

Foto: Jarle Hagen

Nye Hjorten Teater er begeistret over å endelig kunne presentere "Olgas" – en restaurant som lover en kulinarisk opplevelse på folkelig vis. Reneé Fagerhøi og Lena Engtrø, det dynamiske teamet du kanskje kjenner fra Bula Neobistro, er damene som står bak roret.

På "Olgas" tror vi på å skape et sted som ønsker alle velkommen. Det skal være raust, folkelig, lekent, koselig og ikke minst GODT!

Lena Engtrø bodde i Champagne i Frankrike da Renée slo på tråden for å lufte interessen om å bli med på retauranteventyret i byens nye storstue, Nye Hjorten Teater. Telefonrøret ble lagt på, kofferten ble pakket i en fei, og hun satte seg på første fly til Trondheim. Hun var med andre ord ikke vond å be.

Stjernekokken Renée har vært kjøkkensjef ved flere av byens restauranter. Hun vant TopChef på TV2 i 2018, og mange kjenner henne sikkert som rockekokken med rød bandana på flere sendeflater der hun mekker de deiligste retter. I tillegg til inspirasjon fra Frankrike deler Renée og Lena lidenskapen for USA og den fantastiske smeltedigelen av mattradisjonene som finnes der. De har derfor besluttet å drysse litt bistrokultur over Trondheim.

Med en hjemmekoselig atmosfære og et unikt miljø, sikter vi mot å være et samlingssted for matentusiaster, hvor kvalitet og tilgjengelighet går hånd i hånd. Her kan du komme innom hvis du er på vei til teatret eller bare har lyst på et skikkelig godt måltid.


På menyen har de et ønske om å tilby «folkefavoritter» - en deilig miks av klassikere og moderne vrier. S-ene vil være presentert i form av supper, salater, sandwicher og spaghetti (pasta) – alt med fokus på kvalitet og finesse, med gode og kortreiste råvarer.

"Olgas" er strategisk plassert i det nye underholdningskvartalet som består av Nye Hjorten Teater, Posten Moderne og Britannia Hotell. Går du inn fra Dronningens gate, Thomas Angells gate eller rett inn fra Nordre ved lokalene til gamle Fridays, kommer du inn i et lite, og for mange ganske ukjent, frimerke av en plass, Borkeplassen. Kanskje vil den bli omdøpt til Olgas Plass i fremtiden? Her vil i alle fall restauranten ligge. En liten perle midt i smørøyet av bykjernen. Med 50 seter tilbyr vi et intimt, men innbydende miljø, perfekt for både lunsj og middag.

Vi ønsker å ære arven etter Olga Topp, en foregangsfigur i Trondheims underholdningsverden. Hun ledet Hjorten Revy - og varietéteater i Ila i over 50 år. Les mer om henne og historien her.

Forberedelsene er allerede i gang for fullt! Vi ser med stor forventning frem til "Olgas" åpner dørene den 16. januar 2025.

Velkommen!