Damene bak Olgas restaurant
Møt vår kulinariske superduo Reneé Fagerhøi og Lena Engtrø - to ess bak de fire S-ene.

Lenge før dørene til vår lille teaterrestaurant åpnet for første gang, hadde nærmere to tusen gjester allerede bestilt bord - og dét uten å ane noe som helst om hverken meny eller interiør: Snakk om å stole blindt på folkene bak!
Men så er det heller ingen hvemsomhelster det er snakk om. Reneé Fagerhøi og Lena Engtrø, det dynamiske teamet fra Bula Neobistro, er Olgas visjonære lederpar. Målet deres var å skape et lunt, lite sted som ønsket alle velkommen. En raus, folkelig, leken, koselig restaurant der maten smaker godt - med stor G!
Lena hadde etablert seg i Champagne i Frankrike med plan om å bli en stund, da Renée ringte for høre om hun ville bli med restauranteventyret i Trondheims nye storstue. Samtalen var knapt nok avsluttet før kofferten ble pakket i en fei, og turen gikk tilbake til bartebyen. Nå har Lena hus på Tiller med hage og hund!
Stjernekokken Renée har vært kjøkkensjef ved flere av byens restauranter. Hun vant TopChef på TV2 i 2018, og mange kjenner henne sikkert som rockekokken med rød bandana på flere sendeflater der hun mekker de deiligste retter. I tillegg til inspirasjon fra Frankrike, deler Renée og Lena lidenskapen for USA og den fantastiske smeltedigelen av mattradisjonene som finnes der. De vlle derfor drysse litt bistrokultur over Trondheim via Olgas.
Så langt har det vært en stor suksess. Over 25000 mennesker har spist på Olgas siden åpningen - og vi snakker altså om en restaurant med plass til 50 gjester!
Restaurantsjef Marie Morin, kjøkkensjef Gjermund Solberg og deres driftige stab har med andre ord mer enn nok å henge fingrene i, men mottoet er: "Jo flere gjester, jo gøyere på jobb!"
Olgas er oppkalt etter Olga Topp, en foregangsfigur i Trondheims underholdningsverden. Hun ledet Hjorten Revy - og varietéteater i Ila i over 50 år. Les mer om henne og historien her.