Hopp til innhold

Et nytt underholdningseventyr i Trondheim

Når du en dag kommer spaserende forbi Britannia Hotell, og tar en titt inn i Apotekerveita rundt hjørnet for den gamle postgården, så kan du se at noe er på gang.

Januar 2025 starter en helt ny epoke!

Hjorten Revy- og Varietéteater (på folkemunne kjent som bare «Hjorten»), åpnet i Ila i Trondheim i 1867. Dit kom folk fra alle samfunnslag for uforglemmelige festaftener, på jakt etter en kjærkommen flukt fra hverdagen. Hjorten var stedet der gatekatter og skinnende hermelin møttes.

Juggel og edelstener glitret om kapp under kulørte lykter i hagen hvor eksotiske vekster blomstret, og fra scenen kunne europeiske scenestorheter oppleves på få meters avstand til måpende munner. Det formelig oste av liv og røre i Hjorten!

I dag er det få trondhjemmere som er klar over den posisjonen Hjorten revy- og varietéscene hadde som nordeuropeisk kulturelt kraftsentrum!

Men til slutt brant lysene ut og slukket.
Underholdningen ved Hjorten opphørte i 1947. Huset forfalt, og ble revet i 1961, for å gi plass til Ila alders-og sykehjem.

Støvet fra Ila har blåst inn til Trondheim Sentrum, og som en fugl fønix vil NYE HJORTEN TEATER reise seg, og fylles med opplevelser du sent bil glemme!

Nye Hjorten Teater er et nytt privateid teater i Trondheim som vil produsere helt unike teateropplevelser for folket. På plakaten vil det stå musikaler, komedier, familieforestillinger og klassiske drama. Teppet vil gå opp, igjen og igjen for både nyskrevne originalproduksjoner og kjente titler.

Teateret bygges i Apotekerveita, som tidligere het «Bredestrede», og om du legger det inn i Google Translate, ja så blir det rett og slett Broadway! I allefall nesten. Vi legger oss uansett i samme sjiktet, og gleder oss til å ønske deg velkommen, her blir det lørdagsstemning hele uka!