Første spadetak

Når du en dag kommer spaserende forbi Britannia Hotell, og tar en titt inn i Apotekerveita rundt hjørnet for den gamle postgården, så kan du se at noe er på gang.

I den ellers stille og rolige gatestumpen mellom Dronningens gate og Thomas Angells gate har det dukket opp gravemaskiner og satt opp byggjerder. Og ser du nærmere, er den gamle bakgården full av arkeologer fra NIKU (Norsk institutt for kulturminneforskning) som ligger og skraper i jorda under asfalten.

Det er første tegn, nå skjer det.
Vi er i gang!

Grunnen beredes, bokstavelig talt, for akkurat her vil Nye Hjorten Teater reise seg i all sin prakt!
– Det blir et eventyrslott, og vi skal sette Trondheim på verdenskartet, sa styreleder i Nye Hjorten Teater Ole Robert Reitan entusiastisk til Adresseavisen ved lanseringa av prosjektet i oktober 2021.

Og det blir det!

Når Nye Hjorten Teater åpner høsten 2024, vil et topp moderne teaterhus slå opp dørene. Teaterets hovedscene vil kunne ta i mot 650 publikummere til hver eneste forestilling. Teatersjef Mads Bones vil ha et teaterhus som yrer av liv, og lover lørdag hver kveld hele uken!

Enn så lenge holdes kortene tett til brystet om hvilke forestillinger som kommer, men teatret lover kjente titler fra Broadway og West End, samt nye og unike produksjoner.

Det som er sikkert er at tiden da den lille veita mellom Dronningens gate og Thomas Angells gate bare var en stille bakgate, definitivt er forbi.

Nå skal ny historie skrives, og historien om Nye Hjorten Teater begynner NÅ!