Om Nye Hjorten Teater

– et nytt underholdningseventyr i Trondheim!

Illustrasjon: Reitangruppen

Hjorten Revy- og Varietéteater (på folkemunne kjent som bare «Hjorten»), åpnet i Ila i Trondheim i 1867. Dit kom folk fra alle samfunnslag for uforglemmelige festaftener, på jakt etter en kjærkommen flukt fra hverdagen. Hjorten var stedet der gatekatter og skinnende hermelin møttes.

Hjorten Revy og Varietéteater i Ila. Foto: Erik Olsen

Juggel og edelstener glitret om kapp under kulørte lykter i hagen hvor eksotiske vekster blomstret, og fra scenen kunne europeiske scenestorheter oppleves på få meters avstand til måpende munner. Det formelig oste av liv og røre i Hjorten!

I dag er det få trondhjemmere som er klar over den posisjonen Hjorten revy- og varietéscene hadde som nordeuropeisk kulturelt kraftsentrum!

Men til slutt brant lysene ut og slukket.
Underholdningen ved Hjorten opphørte i 1947. Huset forfalt, og ble revet i 1961, for å gi plass til Ila alders-og sykehjem.

Men: HØSTEN 2024 STARTER EN HELT NY EPOKE!

Støvet fra Ila har blåst inn til Trondheim Sentrum, og som en fugl fønix vil NYE HJORTEN TEATER reise seg, og fylles med opplevelser du sent bil glemme!

Nye Hjorten Teater er et nytt privateid teater i Trondheim som vil produsere helt unike teateropplevelser for folket. På plakaten vil det stå musikaler, komedier, familieforestillinger og klassiske drama. Teppet vil gå opp, igjen og igjen for både nyskrevne originalproduksjoner og kjente titler.

Teateret bygges i Apotekerveita, som tidligere het «Bredestrede», og om du legger det inn i Google Translate, ja så blir det rett og slett Broadway! I allefall nesten.
Vi legger oss uansett i samme sjiktet!

Inntil det nye teaterhuset står klart, vil Nye Hjorten Teater dukke opp på ulike arenaer.

Hvem er vi?

Mads Bones

Teatersjef

mads.bones@nyehjortenteater.no

Kyrre Havdal

Musikalsk leder

kyrre.havdal@nyehjortenteater.no

Olve Løseth

Kunstnerisk produsent

olve.loseth@nyehjortenteater.no

Alice Gloux

Produksjonskoordiantor

alice.gloux@nyehjortenteater.no

Ida E. Dønheim

Administrerende direktør

ida@nyehjortenteater.no